Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Πατέρας: "Ωρα για ενότητα"

Με το θέμα του προέδρου να είναι αυτό που απασχολεί τους ανθρώπους του Παναθηνα'ι'κού αλλά και τους φίλους της ομάδας ο Νικόλας Πατέρας ζητάει με ανακοίνωσή του από τον κόσμο να σεβαστεί την απόφασή του να αποχωρίσει από την προεδρία της ΠΑΕ.Για αυτό το θέμα ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι ώρα για λα'ι'κά δικαστήρια αλλά για ενότητα και επίσης αναφέρει πως παλιότερα είχε προτείνει για την θέση του προέδρου της ομάδας τους Παύλο Γιανακόπουλό και Γιάννη Βαρδινογιάννη,ενώ συμφώνησε με την πρόταση του Θανάση Γιανακόπουλου.


Ανακοινώνεται σήμερα ο Σάλπι

Σήμερα αναμένεται να λάβει τέλος το σήριαλ που ακούει στο όνομα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες η διοίκηση του ΠΑΟΚ θα ανακοινώσει εντός της ημέρας τον Μακεδόνα επιθετικό.



Δύσκολα να χαλάσει του Δερμιτζάκη

Ο διάδοχος θα λέγεται Παύλος και θα είναι από την Καβάλα. Θα είναι πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και έχει λάβει ήδη την ψήφο εμπιστοσύνης από τον Ζαγοράκη, με τον οποίο υπηρέτησαν στην ίδια μονάδα επί των ημερών που κλήθηκαν από την Μαμά Πατρίδα... 


ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-4 ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ KATERINISPORT.GR. ΡΙΞΗ ΧΙΑΣΤΩΝ Ο ΓΙΑΖΙΤΖΟΓΛΟΥ.


ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Συνθέσεις:

Πιερικός: Γουμαγιάς, Χατζηζήσης, Τασίδης, Εξουζίδης, Γιαζιτζόγλου (42' Ρέγιες), Παντελιάδης, Μακρής (57' Φρέντερικς), Μαρτίνεζ, Θάνος (46' Αθανασιάδης), Ολγκίν, Γκουγκουλιάς.

Στο πάγκο:

Πιερικός: Καρακούτσης ,Πλάτανος ,Ρέγιες ,Παστός ,Κωνσταντινίδης ,Φρέντερικς ,Τόσκας

Πανσερραϊκός: Βαλσαμάκης, Γαλανόπουλος, Καλί, Βοσκόπουλος, Μπανκουρά (85' Τράκις), Τάντιτς, Σκάγκλια (58' Παπάζογλου), Κωνσταντινίδης, Λεοζίνιο (46' Αθανασιάδης), Μιχαήλ, Ζαχαρόπουλος.

Στο πάγκο:

Πανσερραικός: Κυριακίδης ,Κοντός ,Γεωργίου ,Παπάζογλου ,Χόγιος ,Αθανασιάδης ,Τράκις

Κίτρινες: Ολγκίν, Πλάτανος-Λεοζίνιο, Ζαπρόπουλος

Κόκκινες: Ολγκίν

Δοκάρια: 4' Τάντιτς





Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Εθνικός-Πιερικός για τα playoffs της Β'Εθνικής

Στην δεύτερη αγωνιστική των playoffs ο Εθνικός φιλοξενεί τον Πιερικό στο γήπεδο του Αιγάλεω.Οι δύο ομάδες θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να μπορούν να ελπίζουν για την πολυπόθητη άνοδα στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας μετά από πολλά χρόνια.


Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Ο Κόστα, η Ακαντέμικα κι ο ΠΑΟΚ

Ο Ζόρζε Κόστα έδωσε το παρών στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Σέρτζιο Κονσεϊσάο και ξεκαθάρισε στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στην Κοΐμπρα ότι μέσα σε 24 ώρες (ή το πολύ 48) θα πάρει την τελική απόφασή του. Δήλωσε ότι γνωρίζει τα πάντα γύρω από την ομάδα του ΠΑΟΚ, αφού έχει συζητήσει αρκετά με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

0-0 στην Κατερίνη

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι του Πιερικού με τον ΟΦΗ για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ. Οι παίκτες των δύο ομάδων έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να φτάσουν στη νίκη, όμως καμμία δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ.

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ PLAY OFFS THΣ Β΄ΕΘΝΙΚΗΣ.




ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝIΣΕΙ ΤΟΝ ΟΦΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΑ PLAY OFFS.

Ο Μιλίτο έστεψε βασίλισσα την Ιντερ.


Ένας μαέστρος της κλάσης του Ζοσέ Μουρίνιο θα πρέπει να έχει βιρτουόζους στην ορχήστρα του για να μαγέψει το κοινό του... Ποιος καλύτερος, λοιπόν, από τον Ντιέγκο Μιλίτο, ο οποίος με δυο δικά του γκολ, διαμόρφωσε το τελικό 2-0 κόντρα στην Μπάγερν στο "Μπερναμπέου" και έστεψε την Ιντερ πρωταθλήτρια Ευρώπης.


Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ 3-2


Σε ένα ματς που ο ΑΡΗΣ ήθελε πάση θυσία τη νίκη απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο και αδιάφορο βαθμολογικά ΠΑΟΚ και κατάφερε να επικρατήσει με 3-2.Για το συγκρότημα του Έκτορ Κούπερ σκόραραν Μαλεζάς(αυτογκόλ),Χαβίτο,Κάμπορα,ενώ για τον ΠΑΟΚ τα δίχτυα βρήκαν οι Παπάζογλου,Τσιρίλο.Αυτό ήταν και το τελευταιό ματς του Φερνάντο Σάντος στο πάγκο του δικεφάλου του βορρά.


Τρίτη 18 Μαΐου 2010

«Κουράστηκα...»


Ο Φερνάντος Σάντος αποχαιρέτησε τον ΠΑΟΚ, όπως ανέφερε λόγω κόπωσης ενώ τόνισε πως δεν πάει στον Ολυμπιακό. Το gazzetta.gr βρέθηκε στην Τούμπα με τον Πορτογάλο να κλείνει τη συνέντευξη βάζοντας τίτλο για τα τρία χρόνια στον «δικέφαλο»: «περηφάνια, επιτυχία και φιλία».

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Πάει Μουντιάλ ο Σισέ!


Τους 24 παίκτες που θα πάρει μαζί του στην προετοιμασία της Εθνικής Γαλλίας για το Μουντιάλ, ανακοίνωσε ο Ραϊμόν Ντομενέκ. Ο εκλέκτορας των «τρικολόρ»... έκοψε έξι ποδοσφαιριστές. Σε αυτούς, δεν συμπεριλαμβάνεται ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο 28χρονος άσος του Παναθηναϊκού είναι κανονικά στην αποστολή της Γαλλίας και πλέον πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω για να χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.


Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ


Η κατάκτηση του τίτλου της Τουρκίας από τη Μπούρσασπορ, έστειλε στους πιθανούς αντιπάλους του ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της πριοκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, τη Φενέρμπαχτσε! Εκτός από την τουρκική ομάδα πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ θα είναι η Ζενίτ, ο Αγιαξ, η Ντιναμό Κιέβου και η Μπράγκα.


Αποχαιρετιστήριο πάρτι


Ο... αδιάφορος ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ στην Τούμπα η οποία φορούσε τα καλά της προκειμένου να γιορτάσει την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα play off. Ο Μουσλίμοβιτς στο 52' πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Τρία λεπτά νωρίτερα, ο Κρέσιτς είχε αποκρούσει πέναλτι του Σκόκο...

Με τον καλύτερο τρόπο είπαν αντίο οι παίκτες του ΠΑΟΚ στους οπαδούς τους. Ο "δικέφαλος" του Βορρά αποχαιρέτησε με νίκη την Τούμπα (σ. σ. 1-0 εις βάρος της ΑΕΚ) και τις εντός έδρας "υποχρεώσεις" του για τη φετινή σεζόν, η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη στο "Κλέανθης Βικελίδης" κόντρα στον Αρη. Ωστόσο και αυτό το ματς δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους "μελανόλευκους" αφού από την προηγούμενη αγωνιστική έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από την άλλη η "Ένωση" γνώρισε τη δεύτερη ήττα της στα play off, αλλά το κακό δεν είναι τόσο... μεγάλο αφού ακόμα και αν δεν είχε ηττηθεί θα χρειαζόταν νίκη στο τελευταίο ματς με τον Ολυμπιακό στο "Σπύρος Λούης" προκειμένου να εξασφαλίσει το "καλό" εισιτήριο για το Europa League (σ. σ. σε περίπτωση όμως που έκανε το "διπλό" θα είχε ξεπεράσει τους "ερυθρόλευκους" στη βαθμολογία και θα τους υποδεχόταν με πλεονέκτημα αφιού θα έπαιζε για δύο αποτελέσματα...

Πλέον τα ντέρμπι της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής είναι αυτά που θα καθορίσουν ποιές ομάδες θα ξεκινήσουν... άμεσα προετοιμασία για τη νέα χρονιά αφού θα έχουν υποχρεώσεις τον Ιούλιο και ποιάς ομάδας οι παίκτες θα κάνουν παραπάνω διακοπές!

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, απείλησε πρώτος, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Η ΑΕΚ σιγά σιγά έφερε το ματς στα μέτρα της, δημιούργησε στα τελευταία λεπτά κάποιες καλές ευκαιρίες, όμως ούτε αυτή μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στο πλεχτό.

Στο δεύτερο μέρος υπήρξαν πολλές εναλλαγές συναισθημάτων. Ο Σκόκο έχασε πέναλτι στο 49', ή για να ακριβολογούμε ο Κρέσιτς απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Αργεντινός επιθετικός, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Σνάουτσνερ, και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μουσλίμοβιτς πέτυχε το γκολ με το οποίο "σφραγίστηκε" η τέταρτη νίκη του "δικεφάλου" του Βορρά σε πέντε ματς τα play off.

Ο Βόσνιος έχασε άλλη μία σπουδαία ευκαιρία για να διπλασιάσει τόσο τα δικά του γκολ όσο και της ομάδας του στο 64', όμως ο Σάχα έστω και ενστικτωδώς του είπε "όχι". Ο Αργεντινός έπραξε το ίδιο και στο 90' σε βολίδα του Κουτσιανικούλη. Το ματς έληξε με τον Κρέσιτς να αποκρούει το σουτ του Τζιμπούρ και να κρατάει απαραβίαστη την εστία του ΠΑΟΚ σε αυτή τη μίνι διοργάνωση...

"Έσπασε" η... κατάρα
Η νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ ήταν η πρώτη για τον Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός στα προηγούμενα εννιά ματς "μετρούσε" εφτά ήττες και δύο ισοπαλίες με αντίπαλο την πρώην ομάδα του.

  • Πριν την έναρξη του αγώνα βραβεύτηκε ο Βιεϊρίνια ως πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της φετινής σεζόν για τον "δικέφαλο" του Βορρά, όπως ψηφίστηκε από τους φίλους του ΠΑΟΚ

  • Εκπληκτική ατμόσφαιρα έχουν δημιουργήσει οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι πανηγυρίζουν την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα play off της Σούπερ Λιγκ

    Γήπεδο: Τούμπα
    Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

    Η εξέλιξη του αγώνα:
    1': Ξεκίνησε η αναμέτρηση με τους "κιτρινόμαυρους" στη σέντρα
    5': Οι δύο "δικέφαλοι" προσπαθούν να επιβάλλουν το ρυθμό τους ο ένας στον άλλο...
    7': Μακρινό σουτ του Μουσλίμοβιτς η μπάλα έφυγε άουτ χωρίς να ανησυχήσει ο Σάχα
    9': Βολίδα του Σκόκο έξω από τη μεγάλη περιοχή και δεξιά, η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Κρέσιτς
    15': Χωρίς καλές φάσεις το ντέρμπι των "δικεφάλων" σε αυτά τα πρώτα λεπτά
    16': Φάουλ του Λίνο από τα αριστερά, ο Βιεϊρίνια έκανε την ανάποδη κεφαλιά, αλλά ο Σάχα με εντυπωσιακή εκτίναξη πέταξε τη μπάλα κόρνερ...
    17': Από το κόρνερ του Φωτάκη, ο Μουσλίμοβιτς έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ
    17': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Γεωργέα για φάουλ στον Βιεϊρίνια
    19': Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του τεχνικού της ομάδας τους, Φερνάντο Σάντος
    20': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Λαγό για φάουλ στον Φωτάκη
    22': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Νέμεθ για φάουλ στον Σνάουτσνερ
    25': Ο ΠΑΟΚ κυκλοφορεί καλύτερα τη μπάλα και έχει απειλήσει περισσότερες φορές τον Σάχα, από ότι η ΑΕΚ τον Κρέσιτς...
    30': Κάθετη μπαλιά του Μουσλίμοβιτς για τον Βιτόλο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, ο Λαγός τον πίεσε, ο Ισπανός έπεσε μέσα στην περιοχή, αλλά ο κουκουλάκης δεν ξεγελάστηκε και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι
    31': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Τσιρίλο για χτύπημα στον Τζιμπούρ
    32': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Φωτάκη γιατί τράβηξε τον Λεονάρντο από τη φανέλα
    33': Μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια, η μπάλα φεύγει πολλά μέτρα άουτ
    40': Έπεσε ο ρυθμός του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ πάντως έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων
    41': Κόρνερ του Φωτάκη από τα δεξιά, ο Μαλεζάς που είχε προωθηθεί έκανε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά έστειλε τη μπάλα, ψηλά άουτ
    44': Κόρνερ του Λεονάρντο από τα δεξιά, κεφαλιά του Γιάχιτς από το ύψος του πέναλτι, ο Κρέσιτς με τα ακροδάχτυλα πέταξε τη μπάλα κόρνερ...
    45': Δύο είναι τα λεπτά του επιπλέον χρόνου
    45'+1': Βολίδα του Γιάχιτς πολλά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρέσιτς
    45'+2': Λήξη του ημιχρόνου

    46': Σέντρα στο β' μέρος. Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες
    47': Αντικανονικό μαρκάρισμα του Γεωργέα στον Βιεϊρίνια, ο Κουκουλάκης δεν αντιλαμβάνεται την παράβαση και αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί...
    48': Ο Σκόκο ντρίμπλαρε τον Σνάουτσνερ μέσα στην περιοχή και αριστερά, ο Πολωνός έβαλε το πόδι του, ανέτρεψε τον Αργεντινό και ο Κουκουλάκης έδειξα αμέσως την άσπρη βούλα. Εκνευρισμένος ο Φερνάντο Σάντος έφυγε από τον πάγκο του ΠΑΟΚ
    49': Ο παθών ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά ο Κρέσιτς με εντυπωσιακή εκτίναξη απέκρουσε τη μπάλα και την έστειλε κόρνερ...
    52': ΓΚΟΟΟΛ (1-0): Σέντρα του Φωτάκη από τα δεξιά, ο Μουσλίμοβιτς με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Σάχα και άνοιξε το σκορ!
    53': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Μουσλίμοβιτς γιατί έβγαλε τη φανέλα του πανηγυρίζοντας
    55': Σουτ του Φωτάκη έξω από την περιοχή, ο Σάχα μπλόκαρε τη μπάλα
    56': Βολίδα του Λαγού από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ...
  • Όπως δείχνει ο τηλεοπτικός φακός, στο ξεκίνημα της φάσης από την οποία προήλθε το γκολ του ΠΑΟΚ, ο Μουσλίμοβιτς έχει βγάλει την μπάλα πλάγιο, το οποίο ο βοηθός δεν καταλόγισε...
    60': ΑΛΛΑΓΗ Ο Μαντούκα στη θέση του Λεονάρντο
    64': Ο Γκαρσία "τσίμπησε" τη μπάλα για τον Μουσλίμοβιτς βγάζοντάς τον τετ α τετ με τον Σάχα, ο Βόσνιος επιθετικός προσπάθησε να "κρεμάσει" τον Αργεντινό τερματοφύλακα, όμως η μπάλα βρήκε στο στήθος του τελευταίου και η ευκαιρία χάθηκε...
    69': ΑΛΛΑΓΗ Ο Μπλάνκο στη θέση του Μάκου
    71': Σέντρα του Βιεϊρίνια από τα αριστερά, ο Μουσλίμοβιτς έκανε την κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο
    72': ΑΛΛΑΓΗ Ο Παπάζογλου στη θέση του Μουσλίμοβιτς
    73': ΑΛΛΑΓΗ Ο Εντίνιο στη θέση του Ίβιτς
    77': ΑΛΛΑΓΗ Ο Γκερέιρο στη θέση του Νέμεθ
    80': Εκατοντάδες βεγγαλικά φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό της Θεσσαλονίκης. Το πάρτι στην Τούμπα έχει ήδη ξεκινήσει...
    84': ΑΛΛΑΓΗ Ο Κουτσιανικούλης στη θέση του Βιεϊρίνια
    87': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Μαϊστόροβιτς για φάουλ στον Εντίνιο
    90': Δυνατό σουτ του Κουτσιανικούλη μέσα από την περιοχή και δεξιά, ο Σάχα με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα
    90': Τρία είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων
    90'+2': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑκόκκινη κάρτα Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Φωτάκη για φάουλ στον Λαγό. Με δέκα παίκτες θα τελειώσει το ματς ο ΠΑΟΚ
    90'+3': Συρτό διαγώνιο σουτ του Τζιμπούρ, ο Κρέσιτς μπλόκαρε τη μπάλα
    90'+4': Λήξη του αγώνα

    ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια (84' Κουτσιανικούλης), Ίβιτς (73' Εντίνιο), Μουσλίμοβιτς (72' Παπάζογλου)
    ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας, Λαγός, Μαϊστόριοβιτς, Μανωλάς, Γιάχιτς, Μάκος (69' Μπλάνκο), Λεονάρντο (60' Μαντούκα), Σκόκο, Νέμεθ (77' Γκερέιρο), Τζιμπούρ

    Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
    Ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το ματς της Τούμπας έμοιαζε να κάνει απολογισμό της θητείας του στον ΠΑΟΚ και να βάζει τέλος στη συνεργασία του μετά από τρία χρόνια. "Εχω πάρει την απόφασή μου. Η απόφασή θα είναι η καλύτερη και για τις δύο πλευρές. Τέλειωσε ένα πλάνο που ξεκίνησε από τη συνάντηση στο Μόναχο πριν τρία χρόνια. Τα καταφέραμε πολύ καλά. Αξιζε τον κόπο. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους από τα βάθη της καρδιάς μου".

    Αυτά ήταν και τα σημαντικότερα σημεία που καταδεικνύουν την απόφασή του να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία. Θα συναντηθεί Δευτέρα ή Τρίτη με τον Ζαγοράκη και θα ανακοινωθεί η απόφαση των δύο πλευρών.

    Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Είμαι ο πρώτος στην ευθύνη και σε κάθε παιχνίδι δεν μπορώ να λέω ότι εγώ φταίω. Αυτό εννοείται. Δεν χρειάζεται να το λέω συνέχεια. Δεν είναι θέμα να συζητάμε για το ποιος φταίει. Εγώ ξέρω πολύ καλά ποιος φταίει. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι. Δεν συμφωνώ με την αγωνιστική συμπεριφορά κάποιων παικτών. Μπορεί να τους... επηρέασε η γιορτή δεν λέω ότι φταίνε μόνο αυτοί. Έπρεπε κάποιοι να κάνουν μια πιο δυνατή προσπάθεια. Αν κράτησαν δύναμη για την Τετάρτη... μπράβο! Η ΑΕΚ δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι!

    Ξεκινήσαμε το παιχνίδι καλά. Είχαμε διάθεση στο πρώτο ημίχρονο. Όμως δεν είχαμε μεγάλες. Κάναμε δυνατή προσπάθειεα χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε το πέναλτι και θα ήταν διαφορετικά αν είχαμε βάλει αυτό το γκολ. Όταν το δεχτήκαμε τελείωσαν όλα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και για την νίκη και για τη δεύτερη θέση. Πρέπει να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό αν θέλουν να περάσουμε σαν δεύτεροι την Τετάρτη. Με πείραξε η αγωνιστική συμεριφορά κάποιων παικτών και ιδιαίτερα σε τέτοια κρίσιμα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλά στο δεύτερο ημίχρονο εμείς δεν παίξαμε καλά. Όλες οι προσπάθειες που είχαμε έπεσαν στο κενό".

  • navasports.gr

    Στείρο 0-0 στο Φάληρο


    Σε ένα πολύ μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, παρουσία λίγου κόσμου, Ολυμπιακός και Αρης ήρθαν ισόπαλοι 0-0 στο γήπεδο Καραϊσκάκη στα πλαίσια της προτελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι δύο ομάδες, τεράστια ευκαιρία απώλεσε ο Κάμπορα στις καθυστερήσεις.

    Με σχήμα 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Την "ερυθρόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Πάρντο, αμυντικό δίδυμο ήταν ο Ζεβλάκοφ με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, αριστερά ο Ραούλ Μπράβο, ενώ δεξιά ο Πάντος. Στα χαφ ο Ντουντού είχε δίπλα του τον Λεντέσμα, δεξιά ήταν ο Λούα Λούα, αριστερά ο Όσκαρ. Επιθετικό δίδυμο ήταν οι Μήτρογλου και Ντάρμπισιρ.

    Ίδιο σύστημα και από τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ που δεν αλλάζει το 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σηφάκης, σέντερ μπακ οι Νασούτι και Ρονάλντο, δεξιά ο Κουλουχέρης, αριστερά ο Αράνο, αμυντικά χαφ οι Φερνάντες και Νάτσο Γκαρσία, στο αριστερό άκρο ήταν ο Κάλβο, δεξιά ο Χαβίτο και στην επίθεση οι Κάμπορα και Ντέιλι.

    Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο δυνατά, στη συνέχεια παρουσίασε τη γνωστή, νωθρή εικόνα, χωρίς φαντασία στο παιχνίδι του και χωρίς δημιουργικότητα. Στο 38' ο Ζεβλάκοφ χτύπησε εκτός φάσης τον Νάτσο Γκαρσία και αποβλήθηκε, αφήνοντας τους γηπεδούχους με 10 παίκτες, μόνο και μόνο για να αποδειχθεί εκ νέου η αδυναμία του Αρη, όταν αγωνίζεται με αριθμητικό πλεονέκτημα, κάτι που είχε συμβεί και στον αγώνα με την ΑΕΚ.

    Από το 38' έως το 78' (όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Νασούτι), οι "κίτρινοι" είχαν έναν ποδοσφαιριστή περισσότερο στο (άδειο) "Γ. Καραϊσκάκης", αλλά δεν έκαναν ούτε μία τελική προσπάθεια, με εξαίρεση ένα σουτ του Αραβίδη, που έφυγε πολύ ψηλά άουτ στο 72'!

    Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, δεν θα μπορούσε να είναι φουλ επιθετικός, αλλά παρ' όλα αυτά απείλησε και έχασε την καλύτερη ευκαιρία του στο 75', όταν ο Λούα Λούα βρέθηκε σε θέση βολής και ο Σηφάκης εξουδετέρωσε το σουτ του Κονγκολέζου.

    Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών, ο Αρης έχασε τη μοναδική, αλλά εκπληκτική, ευκαιρία να φύγει με τους βαθμούς της νίκης από τον Πειραιά, όταν ο Κάμπορα αστόχησε προ κενής εστίας, μετά την ασίστ του Αραβίδη.

    Ετσι λοιπόν, οι "ερυθρόλευκοι" διατήρησαν τη διαφορά των τριών βαθμών από τους "κίτρινους" και η μάχη για τη δεύτερη θέση της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ (την πρώτη την έχει καπαρώσει ήδη ως γνωστόν ο ΠΑΟΚ) θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη.


    Η εξέλιξη του αγώνα
    1' Το παιχνίδι ξεκίνησε...
    4 Πρώτο σουτ στον αγώνα, το έκανε από μακρινή απόσταση ο Νάτσο Γκαρσία, άστοχο
    7 Επικίνδυνη παράλληλη μπαλιά του Κάμπορα από τα δεξιά, σωτήρια προβολή του Ζεβλάκοφ, που έδιωξε σε κόρνερ
    11 Δυνατό σουτ του Μήτρογλου μέσα από την περιοχή, η μπάλα έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ
    15 Νέο σουτ του Μήτρογλου μέσα από την περιοχή, η μπάλα πάνω από το δοκάρι
    21 Ο Κάμπορα βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, προσπάθησε να αποφύγει και τον Πάρντο, αλλά ο Πάντος κατάφερε να του πάρει τη�μπουκιά μέσα από το στόμα
    30 Σέντρα του Λούα Λούα από αριστερά, κεφαλιά του Ντουντού, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια
    31 Σέντρα του Πάντου από δεξιά, κεφαλιά του Οσκαρ από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι
    34 Σουτ του Λούα Λούα, άουτ
    38 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Νάτσο Γκαρσία για καθυστέρηση
    39 κόκκινη  κάρταΚόκκινη κάρτα στον Ζεβλάκοφ για χτύπημα εκτός φάσης στον Νάτσο Γκαρσία
    39 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Κάμπορα
    40 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Ντέιλι
    42 Σέντρα του Πάντου από τα δεξιά, ο Μήτρογλου έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα στην αγκαλιά του Σηφάκη

    51 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Ντάρμπισιρ για μαρκάρισμα πάνω στον Φερνάντες
    55 ΑΛΛΑΓΗΟ Κυριάκος Παπαδόπουλος στη θέση του Ντάρμπισιρ
    62 ΑΛΛΑΓΗΟ Αραβίδης στη θέση του Ντέιλι
    66 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Κάλβο για μαρκάρισμα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο
    67 Σουτ του Λούα Λούα έξω από την περιοχή, άουτ
    68 Σουτ του Ντουντού έξω από την περιοχή, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Σηφάκης
    73 Σουτ του Αραβίδη μέσα από την περιοχή, άουτ
    75 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Νασούτι για φάουλ στον Ντουντού
    76 Ατομική προσπάθεια και δυνατό σουτ του Λούα Λούα, έδιωξε εντυπωσιακά ο Σηφάκης
    78 κόκκινη  κάρταΔεύτερη κάρτα και αποβολή στον Νασούτι για μαρκάρισμα πάνω στον Λούα Λούα
    80 Σουτ του Φερνάντες με το αριστερό έξω από την περιοχή, άουτ
    82 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑ Κάρτα στον Λούα Λούα για μαρκάρισμα πάνω στον Χαβίτο
    82 ΑΛΛΑΓΗΟ Γραικός παίρνει τη θέση του Κάλβο
    83 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Κουλοχέρη για μαρκάρισμα πάνω στον Λούα Λούα
    86 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Αράνο για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Λούα Λούα
    88 ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Λεντέσμα για φάουλ πάνω στον Φερνάντες
    90+ Παράλληλη σέντρα του Αραβίδη από δεξιά, ο Κάμπορα σχεδόν προ κενής εστίας κατάφερε και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Πάρντο!

    Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
    Διαιτητής: Μιχάλης Ντάκος

    Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Πάρντο, Ζεβλάκοφ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Πάντος, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Λεντέσμα, Λούα Λούα, Όσκαρ, Μήτρογλου, Ντάρμπισιρ (55' Κ. Παπαδόπουλος)
    Aρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Αράνο, Κουλουχέρης, Ρονάλντο, Κάλβο (82' Γραικός), Νάτσο Γκαρσία, Φερνάντεζ, Νασούτι, Κάμπορα, Χαβίτο, Ντέιλι (62' Αραβίδης)

    Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
    Μπόζινταρ Μπάντοβιτς: "Ήταν ένα σημαντικό ματς που ξεκινήσαμε καλά, βγάζαμε φάσεις, αλλά δεν ήμασταν ήρεμοι στην τελική πάσα. Είναι αδικαιολόγητη η ενέργεια του Ζεβλάκοφ και απορώ πως ένας καλός επαγγελματίας έκανε κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά προσπαθήσαμε κυρίως από τα πλάγια, όμως αν δεν πάρεις αποτέλεσμα δεν μπορείς να πεις τίποτα. Τα παιδιά προπσπάθησαν αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μετράει η εμφάνιση. Μένει ένα ματς, που πρέπει να τα δώσουμε όλα στο ΟΑΚΑ για να νικήσουμε και να βγούμε δεύτεροι. Με προβληματίζει αυτό αλλά από αύριο θα προετοιμαστούμε έστω κι αν είναι πολλές οι απουσίες. Πολλές φορές πως στο ποδόσφαιρο στα δύσκολα πρέπει να βρεις την δύναμη και να ξεχάσεις και να ετοιμαστείς για το άλλο ματς. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και από θέμα ψυχολογίας την Τετάρτη. Για έναν προπονητή είναι ευχάριστο να κάνει ευκαιρίες η ομάδα, όμως όταν δεν βάζεις το γκολ και δεν μπορείς να πάρεις τη νίκη είναι δύσκολο, ιδιαίτερα για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Μας λείπουν παίκτες, θα προσπαθήσουμε, θα μιλήσουμε αλλά δεν μπορείς να κάνεις πολλά σε 2 μέρες".

    Έκτορ Ραούλ Κούπερ: "Το πρώτο λάθος που κάναμε είναι ότι δεν εκμεταλλευτήκαμε το διάστημα που παίξαμε με παίκτη παραπάνω. Δεν είχαμε την ηρεμία για να ελέγξουμε τον ρυθμό και την κυκλοφορία της μπάλας. Βρισκόμαστε στο τέρμα και η κούραση είναι εμφανέστατη. Ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Όταν και η δική μου ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες άνοιξε το παιχνίδι και θα μπορούσαν να προηγηθούν και οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός είχε τρεις καλές φάσεις και εμείς μία μεγάλη ευκαιρία με τον Κάμπορα. Ίσως μας έλειψε η πιο καθαρή σκέψη κυρίως από το κέντρο και μπροστά όταν είχαμε εμείς την μπάλα. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είχε ένα καλό παιχνίδι σήμερα, όμως η δική μου ομάδα παρουσιάστηκε οργανωμένη και αυτό ήταν το κλειδί για να μην δεχξθούμε επιθέσεις. Δυστυχώς για το επόμενο παιχνίδι χάσαμε το Νασούτι και έχουμε γενικά αρκετά προβλήματα ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Η θλίψη που μου μένει είναι η εικόνα που είχαμε σήμερα και ήταν κατώτερη σε σχέση με αυτή που δείξαμε κόντρα στην ΑΕΚ. Αυτό που μας έλειψε ήταν λίγο περισσότερο ένταση. Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι ότι δεν βγάλαμε την αγωνιστική συμπεριφορά που δείξαμε στο προηγούμενο παιχνίδι, το οποίο θα μας οδηγούσε σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Στην πρώτη αλλαγή ο Ντέιλι ήταν κουρασμένος. Τον αντικατέστησα λόγω έλλειψης πολλών αγωνιστικών λεπτών. Μετά την αποβολή του Νασούτι έβαλα παίκτη στην γραμμή. Την τελευταία αλλαγή δεν την έκανα γιατί δεν ήθελα να βάλω έναν παίκτη για λίγα μόνο λεπτά".

    novasports.gr

    Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

    Ανακοινώνεται ο Σαλπιγγίδης





    Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, o διεθνής επιθετικός μέχρι αύριο θα έχει ανακοινωθεί από την διοίκηση του «δικεφάλου».

    Ο «Σάλπι» επιστρέφει στην Τούμπα έπειτα από τέσσερα χρόνια. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του με το τριφύλλι καθώς επιθυμεί να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του. Μετά και την χθεσινή υποδοχή που του έγινε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» δεν έχει πλέον καμία αμφιβολία για το αν θα φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, ο Σαλπιγγίδης μέχρι αύριο θα έχει ανακοινωθεί από τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο συνεργασίας που θα του αποφέρει οικονομικές απολαβές που θα αγγίζουν τα δύο εκατομμύρια ευρώ.


    www.gazzetta.gr

    Πρώτοι …και στα μπουζούκια!


    Στα μπουζούκια, προκειμένου να γιορτάσουν την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα play off βρέθηκαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ , οι οποίοι …τα έσπασαν όλα υπό τους ήχους της ελληνικής λαϊκής μουσικής, ενώ έδειξαν τις ικανότητές τους στον... λουλουδοπόλεμο και τις χορευτικές φιγούρες, κλέβοντας την παράσταση.

    Η αποθέωση από τον κόσμο μεταφέρθηκε από το αεροδρόμιο στα μπουζούκια. Φίλοι του ΠΑΟΚ δεν σταμάτησαν λεπτό να επευφημούν τους θριαμβευτές, οι οποίοι έζησαν μερικές ώρες χαλάρωσης μετά την υπερπροσπάθεια των τελευταίων ημερών.
    Στην είσοδο του μαγαζιού υπήρχαν κασκόλ για το... καλωσόρισμα, ενώ και ο Ανδρέας Στάμος επιφύλαξε θερμή υποδοχή στους παίκτες του "Δικεφάλου" και ευχήθηκε καλή κλήρωση στον δρόμο για το... σεντόνι.

    Στο νυχτερινό κέντρο την διοίκηση του «Δικεφάλου» εκπροσώπησαν οι Βρύζας και Κονσεϊσάο, οι οποίοι κάθισαν δίπλα δίπλα στο τραπέζι και ήταν ιδιαίτερα... κεφάτοι.

    Όσον αφορά τον σκόρερ του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι, Βλάνταν Ίβιτς, έφτασε από τους τελευταίους στο μαγαζί και μόλις έκανε την εμφάνισή του, οι συμπαίκτες του τον... έλουσαν με λουλούδια.
    Φυσικά δεν έλειψαν και τα πειράγματα με επίκεντρο τον Σέρβο άσο, ο οποίος ανταπέδωσε τον λουλουδοπόλεμο λίγη ώρα αργότερα.

    Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντο από την πλευρά του παρέα με την σύζυγό του τραγουδούσε στα ελληνικά, δείχνοντας να απολαμβάνει το πρόγραμμα.
    Ο Πορτογάλος ήταν ιδιαίτερα θερμός στις εκδηλώσεις του.

    Στους πρωταγωνιστές του …μαγαζιού ήταν και Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο οποίος ήταν ευδιάθετος και ξεχώριζε με τις... ατάκες του και τα πειράγματα του στο τραπέζι και ομολογουμένως παίρνει τον τίτλο του MVP στο... τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι.
    Ο Στέλιος Μαλεζάς μετά την κλήση του στην Εθνική είχε ακόμη ένα λόγο να χαμογελά και ήταν από αυτούς που πέταξαν τα περισσότερα λουλούδια και μάλιστα με στυλ... ξεχωριστό., αφού θύμιζε …μπασκετμπολίστα όπως πέταγε τα γαρύφαλλα, κάνοντας το κάθε φορά με περίτεχνες ενέργειες.

    Τέλος, όσον αφορά τους δύο Ιταλούς του ΠΑΟΚ, Μπρούνο Τσιρίλο και Μίρκο Σαβίνι είχαν ένθερμο χαιρετισμό μεταξύ τους πριν περάσουν την είσοδο του καταστήματος. Από το γλέντι πάντως απουσίασε ο Πάμπλο Γκαρσία που ποτίμησε να μείνει σπίτι με τη σύζυγο του και τα τρία παιδιά τους.

    www.gazzetta.gr

    Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

    Πέταξε για Τσάμπιονς Λιγκ ο "δικέφαλος"


    Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα (1-0) από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για δεύτερη φορά φέτος και πλέον θέλει τη βοήθεια του Αρη για να πανηγυρίσει από σήμερα την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Οι "ερυθρόλευκοι" κατώτεροι των περιστάσεων έμειναν εκτός στόχου.

    Με το ίδιο σύστημα παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες (4-2-3-1), αλλά με διαφορετικούς αγωνιστικούς προσανατολισμούς. Ο Σάντος φόρτωσε το κέντρο του για να εμποδίσει τον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του και με αντεπιθέσεις να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Φιλομένο, ενώ ο Μπάντοβιτς θέλησε να έχει την κυκλοφορία της μπάλας έτσι ώστε να μπορεί να δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ.

    Ο ΠΑΟΚ πίεζε ψηλά από την αρχή, αλλά ο Ολυμπιακός είχε κίνηση στο παιχνίδι του και κατάφερνε να πλησιάζει με αξιώσεις στην περιοχή του Χαλκιά. Ο Μαλεζάς ήταν η αχίλλειος πτέρνα του "δικεφάλου" δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να δημιουργούν ευκαιρίες. Μάλιστα οι "ερυθρόλευκοι" άγγιξαν το γκολ στο 8', αλλά ο Κοντρέρας πάνω στη γραμμή με κεφαλιά έσωσε την ομάδα του, ενώ στο 14' ο Λούα Λούα σημάδεψε τη συμβολή των δοκαριών.

    Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν μόνο να "καταστρέψουν" το παιχνίδι και όχι να οργανώσουν το δικό τους. Αυτό προσπάθησαν να το κάνουν μόνο οι Λίνο, Σορλέν από αριστερά και αυτό λιγοστές φορές. Ο Ολυμπιακός είχε τη υπεροχή, ωστόσο δεν λειτουργούσε από τον άξονα, αφού Πάμπλο Γκαρσία και Βιτόλο είχαν εξουδετερώσει του Μαρέσκα, Ντουντού. Οι ατομικές ενέργειες του Λούα Λούα έφερναν τους "ερυθρόλευκους" κοντά στην περιοχή, αλλά έλειπε η τελική πάσα που θα έβγαζε κάποιον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων σε θέση βολής.

    Ο ΠΑΟΚ κλεισμένος όλος πίσω αναζητούσε μία αντεπίθεση για να κάνει τη ζημιά και η ευκαιρία του δόθηκε στο 33' όπου ο Σορλέν βρήκε τον Ιβιτς και ο τελευταίος με σουτ άνοιξε το σκορ, στην πρώτη επίσκεψη του "δικεφάλου" στην περιοχή του Νικοπολίδη.

    Ο Ολυμπιακός είχε την συντριπτική κατοχή στο πρώτο μέρος (63%-37%), αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έλεγχε το παιχνίδι, έχοντας κλείσει τους διαδρόμους προς τα την εστία του Χαλκιά.

    Ο Μπάντοβιτς με το ξεκίνημα της επανάληψης έριξε στον αγώνα το μοναδικό επιθετικό όπλο που είχε στον πάγκο του. Ο Μήτρογλου πέρασε στη θέση του Πάντου, μετατρέποντας το σύστημα του Ολυμπιακού σε 4-4-2. Οι "ερυθρόλευκοι" προσπαθούσαν με ανορθόδοξο τρόπο να περάσουν την μπάλα μπροστά. Οι μέσοι ήταν "εξαφανισμένοι" και το ρόλο του πλέι μέικερ είχαν αναλάβει οι αμυντικοί. Ο ΠΑΟΚ με έναν παίκτη μπροστά και όλους τους άλλους στην περιοχή του Χαλκιά, κρατούσε εύκολα το προβάδισμα.

    Οσο περνούσαν τα λεπτά το παιχνίδι του Ολυμπιακού γινόταν ολοένα και πιο άναρχο και ο μοναδικός τρόπος για να απειλήσει ήταν με στημένες φάσεις. Ο τρόπος που αμυνόταν ο ΠΑΟΚ ήταν υποδειγματικός και δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης στους "ερυθρόλευκους", ενώ επιθετικά δεν έδειχνε διάθεση. Στις καθυστερήσεις Κοντρέρας και Μέλμπεργκ έχασαν την ψυχραιμία τους με αποτέλεσμα να αντικρίσουν την κόκκινη κάρτα. Ετσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και ο "δικέφαλος" νίκησε τον Ολυμπιακό για τρίτη φορά φέτος σε τέσσερις αναμετρήσεις.

    Οσοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", καθώς τ0 γήπεδο δεν ήταν γεμάτο εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους φωνάζοντας στον Σωκράτη Κόκκαλη "κοίτα πως κατάντησες τον Ολυμπιακό", ενώ για μία ακόμη φορά ακούστηκε το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Δεν έλειψαν και οι ανεγκέφαλοι που κατά την αποχώρηση των ποδοσφαιριστών πετούσαν μπουκάλια, ένα από τα οποία χτύπησε τον Ντουντού. Την ίδια ώρα υπήρχε ένταση στη φυσούνα.

    Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
    Διαιτητής: Γιώργος Δαλούκας

    Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Πάντος (45' Μήτρογλου), Μπράβο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ντουντού, Μαρέσκα, Όσκαρ, Λούα Λούα, Ντάρμπισιρ
    ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Μαλεζάς, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια (85' Εντίνιο), Ίβιτς (89' Ιβιτς), Σορλέν, Φιλομένο (62' Μουσλίμοβιτς)

    Η εξέλιξη του αγώνα

    2' Ο Παπαδόπουλος γύρισε από δεξιά, ο Μαλεζάς δεν μπόρεσε να διώξει και ο Οσκαρ που βρέθηκε σε θέση βολής αιφνιδιάστηκε με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να σουτάρει όπως θα ήθελε. Ο Χαλκιάς απόκρουσε
    8' Κόρνερ Οσκαρ από δεξιά, κεφαλιά του Τοροσίδη από το ύψος του πέναλτι, ο Κοντρέρας πάνω στη γραμμή έδιωξε με το κεφάλι, σώζοντας την ομάδα του από το γκολ
    14' Σουτ Μαρέσκα από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και εξοστρακίστηκε
    23' ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Βιτόλο για διαμαρτυρία
    28' ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Μαρέσκα που ζήτησε από τον Δαλούκα να δείξει κάρτα στον Πάμπλο Γκαρσία
    30' Ο Γκαρσία κέρδισε τις κόντρες και επιχείρησε το σουτ από τα αριστερά της περιοχής, η μπάλα έφυγε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Νικοπολίδη
    33' 0-1 ΓΚΟΟΟΛ Αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, ο Ιβιτς "άνοιξε" από τα αριστερά όπου βγήκε ο Σορλέν, ο τελευταίος έφτασε μέχρι την περιοχή και γύρισε στο σημείο του πέναλτι, εκεί όπου ο αμαρκάριστος Ιβιτς με πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Νικοπολίδη
    41' Σέντρα Τοροσίδη, Κεφαλιά του Ντάρμπισιρ στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Τσιρίλο και έφυγε κόρνερ
    45' ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Παπαδόπουλο που κράτησε τον Φιλομένο
    45' ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Φιλομένο που ζήτησε από τον Δαλούκα να δείξει κάρτα στον Παπαδόπουλο
    45' Φάουλ Λίνο από αριστερά, ο Φιλομένο πετάχτηκε στη μικρή περιοχή και με προβολή έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι

    45' ΑΛΛΑΓΗ Ο Μήτρογλου στη θέση του Πάντου
    51' Κάθετη μπαλιά του Ντουντού, ο Χαλκιάς έπεσε στα πόδια του Μήτρογλου και μπλόκαρε πριν προλάβει ο διεθνής επιθετικός να γίνει κάτοχος της μπάλας
    55' Φάουλ Οσκαρ από τα δεξιά, ο Μέλμπεργκ κέρδισε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ
    57' ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Πάμπλο Γκαρσία για φάουλ στον Μαρέσκα
    57' ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Τοροσίδη επειδή έσπρωξε τον Πάμπλο Γκαρσία
    62' ΑΛΛΑΓΗ Ο Μουσλίμοβιτς στη θέση του Φιλομένο
    67' Σέντρα Τοροσίδη, κεφαλιά του Οσκαρ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, ο Χαλκιάς έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε
    68' Αντεπίθεση του Ολυμπιακού, σουτ του Λούα Λούα έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ
    72' ΑΛΛΑΓΗ Ο Γιάννης Παπαδόπουλος στη θέση του Μαρέσκα
    80' ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Ντουντού για φάουλ στον Ιβιτς
    83' Σέντρα Μέλμπεργκ, ο Ντάρμπισιρ με κεφαλιά από τα δεξιά γέμισε και ο επερχόμενος Ραούλ Μπράβο με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα άουτ
    85' ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Ραούλ Μπράβο για φάουλ στον Βιεϊρίνια
    85' ΑΛΛΑΓΗ Ο Εντίνιο στη θέση του Βιεϊρίνια
    89' ΚΙΤΡΙΝΗ  ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Κοντρέρας για καθυστέρηση
    89' ΑΛΛΑΓΗ Ο Φωτάκης στη θέση του Ιβιτς
    90' κόκκινη  κάρτα Ενταση ανάμεσα σε Μέλμπεργκ και Κοντρέρας με αποτέλεσμα να αποβληθούν και οι δύο. Πάνω στον Σουηδό έπεσε ο Τσιρίλο και ο Εντίνιο, τους οποίους έπιασε από το λαιμό.

    novasports.gr